Informaciķ al Ciutadā

Prestaciķ Farmacčutica i Dietčtica

Servicis de Recepta Electrōnica

Imatge Portada Farmācia

Servicis de Recepta Electrōnica

En l'āmbit de l'Agčncia Valenciana de Salut, entenem per dispensaciķ electrōnica avanįada el procés pel qual un pacient que acudix a una oficina de farmācia de la Comunitat Valenciana i presenta la targeta SIP rep tota o part de la medicaciķ que li ha sigut prescrita electrōnicament per un facultatiu autoritzat per l'Agčncia Valenciana de Salut i que el sistema Gaia conté registrada com a dispensable. Este procés comporta la transmissiķ des del sistema Gaia al COF i d'este a les oficines de farmācia dels registres de prescripciķ pendents de dispensar al pacient. El procediment general serā:

  1. El pacient s'acredita en la farmācia per mitjā de la targeta SIP i el codi secret del tractament o DNI.
  2. La farmācia s'autentifica davant del COF i li transmet el codi SIP del pacient.
  3. El COF recupera del sistema Gaia les dades de les prescripcions pendents del pacient, la dispensaciķ de les quals estā autoritzada pel sistema i les transmet a l'oficina de farmācia sol•licitant.
  4. El farmacčutic realitza la dispensaciķ. El procés haurā d'incloure les mesures oportunes per a garantir que la dispensaciķ s'ha produīt de manera efectiva.
  5. La informaciķ relativa a la dispensaciķ es transmet al COF que emmagatzema les dades necessāries per a la facturaciķ i transmet al sistema Gaia les dades de la dispensaciķ realitzada.
  6. Cada col•legi de farmacčutics emetrā, amb la periodicitat establida, la factura corresponent obtinguda a partir de les dades de facturaciķ emmagatzemades en el COF.

Formaciķ